Fine Food Academy
Náš tým
Zakladatel školy vaření Fine Food Academy a milovník dobrého jídla. Můžete ho potkat na kurzech steaků, thajské kuchyně nebo na kurzech grilování. Zabývá se poradenskou a konzultační činností v gastronomii, zajišťuje cateringy a firemní akce, cooking show a můžete ho vidět i v Jihočeské televizi, kde má vlastní pořad vaření.
Mezi jeho další projekty patří Kantýna by Honza Krob, kde poskytuje moderní firemní stravování nebo Pohostinec Roudné, hospůdka s kulturním sálem.
Zdeněk Křížek započal svou kuchařskou kariéru v hotelu Jalta. Právě tam se poprvé setkal s asijskou kuchyní a také se zamiloval do japonské kuchyně. Od roku 2006 působil v hotelu Mandarin Oriental, Prague, kde zastával pozici executive sous chef a executive chef a získal pracovní zkušenosti v Londýně v restauraci Bar Boulud, Heston Blumenthal 3 michelin stars restaurant.
Od roku 2017 přijal novou výzvu ve společnosti OREA HOTEL @ Resorts kde zastával pozici Executive Culinary Chef pro celý hotelový řetězec a od 1.10.2022 otevřel další úspěšný provoz Sensa fine food bistro a zároveň působí jako lektor a kreativní šéfkuchař Kulinářského umění.
20 let byl kapitánem české kuchařské reprezentace.
S národním týmem získali na mistrovství světa v Singapuru zlatou medaili, což je historicky zatím největší úspěch českých kuchařů ve světě.
Jako jediný český kuchař absolvoval kurz s certifikací Autentické Francouzské kuchyně na prestižní gastronomické škole – Institutu Paula Bocuse v Lyonu.
Působil na americké ambasádě, kde vařil pro prezidenta Obamu i další prezidenty.
Rodák z jižních Čech se věnuje gastronomii téměř 18 let . Své zkušenosti sbíral převážně ve vyhlášených restauracích v České republice, ale i například v Rakousku nebo Itálii.
V roce 2018 jste ho mohli potkat na Beko Fresh Festivalu, kde se svým týmem získal titul nejlepší jihočeská restaurace roku.
Martin se také aktivně účastní kuchařských soutěží, na kterých se mu pravidelně daří
umisťovat na předních místech. Umí uvařit jak poctivou českou kuchyni, italskou kuchyni, ale i asijské speciality. Základem jsou pro něj poctivé suroviny.
Mistr Cukrář, který do podvědomí Čechů vstoupil hlavně díky soutězi Peče celá země. Po studiu na Vysoké škole hotelové v Praze ho osud zavál do Anglie. V luxusním obchodním domě Harrods začínal jako zástupce šéfcukráře a postupně se během sedmi let vypracoval až na tuto exekutivní pozici. Tu ale odmítl. Kromě týmu šestatřiceti cukrářů a pekařů měl na starosti vývoj nových produktů pro cukrárnu a pekárnu, obrovské jídelní haly a dvaatřicet restaurací, které byly všechny pod jednou střechou.
Lucie alias #DORTJAKVINO, je na plný úvazek cukrářka a lektorka sladkých kurzů. Vystudovala vysokou školu na Mendelově univerzitě, ale práce v gastronomii ji nakonec ohromila natolik, že si otevřela vlastní cukrářskou výrobnu nedaleko Brna. Její hlavní zálibou jsou dorty a dezerty. O pečení mluví jako o své lásce a s velkou radostí předává své zkušenosti na kurzech. Lucie byla finalistka pekařské show Peče celá země 2022. Získala mnoho zkušeností a ráda vám na kurzu předá mnoho vychytávek a rad. Lucie se považuje za velmi temperamentní a kuchyně je pro ni prostorem, kde může vybít energii a realizovat své představy. Ke svým kurzistům vždy přistupuje individuálně a snaží se každému předat co nejvíce informací.
Posledních 20 let pracoval jako kreativní šéfkuchař pro pražské restaurace La Veranda a The Bistro, průhonickou restauraci Babiččina zahrada, 5 kyjevských restaurací Fajna Familia a La Veranda.
Dlouholetý člen seniorského národního kuchařského týmu AKC ČR a nyní je kapitánem InterGast Culinary Teamu. Zúčastnil se před 70 kuchařských soutěží po celém světě.
Každoročně odjíždí na pracovní stáže do zahraničí, aby si rozšířil vědomosti a měl možnost se podívat do kuchyně špičkovým světovým šéfkuchařům.
Podílel se jako autor na knihách Bio menu, Sexy moderní česká kuchyně a spolupracuje na knihách s Romanem Vaňkem.
Vyučil se v hotelu Ambassador a hned po škole pracoval v několika vyhlášených pražských restauracích. Své zkušenosti dále získal v zahraničí, vařil například v přední švýcarské restauraci Häberli's Schützenhaus. Po návratu do Prahy se stal šéfkuchařem restaurace Le terroir, kde působil deset let. Po dlouholetém působení v restauraci Grand Cru ho nyní můžete potkat v jeho vlastní restauraci U Matěje, kde si zakládá na poctivé české kuchyni. Honzu můžete vídat i na televizních obrazovkách jako sympatického porotce v soutěží Masterchef Česko.
První kroky v kuchařském umění udělala v restauraci své matky, kde ji napadla možnost začít pokrmy připravovat trochu jinak. Studium na hotelové škole jí poskytlo pevný základ a tehdy se rozhodla nastoupit na úžasnou cestu k vegetariánské a veganské kuchyni.
Boří mýty o tom, že "bez masa" znamená "nudně". Srší spoustou úžasných inovací na tradiční masové pokrmy, které připravuje ve vegetariánské verzi. Jídlo na talíři bude lákavé a nutričně vyvážené. To ocení také strávníci, kteří s vegetariánskou kuchyní začínají nebo ji chtějí kombinovat s jídlem, na které jsou zvyklí.
Od roku 2022 je šéfkuchařkou restaurace Green Table ve Florentinu, která se specializuje na vegetariánské pokrmy a zero-waste filozofii.
Připravujeme...
Martina u nás na potkáte na kurzech mexické kuchyně a přes léto i mexických grilovaček. Za život prošel několika restauracemi a své zalíbení našel právě v mexické kuchyni. Aktuálně pracuje ve firmě, která vyrábí tortilly a distribuuje mexické suroviny. Nejraději vaří pro své přátele a rodinu.
Od roku 2000 se profesionálně zabývá sushi a japonskou kuchyní. V tomto roce nastoupil do japonské restaurace Miyabi - jedné z prvních japonských restaurací u nás. Tam si začal pozvolna uvědomovat, že to, co se až do nynějška učil jako běžný evropský kuchař, může z valné části zapomenout a začít se učit zase od začátku. Natolik je japonská kuchyně odlišná. Pracoval v několika restauracích v Japonsku a japonských restauracích v Americe.