Náš tým

Honza Krob

Lektor

Milovník dobrého jídla, který se po absolvování několika kurzů v ČR i zahraničí rozhodl otevřít v rodných Českých Budějovicích školu vaření, která je odlišná od současného konceptu škol vaření v Čechách. Vzhledem k tomu, že Honza vedl několik desítek kurzů jako lektor v rámci jiných projektů, budete s ním v dobrých rukou. Honza se v FFA stará o zábavu a pokusí se i o to, předat Vám co nejvíce rad a zkušeností z oblasti gastronomie.

Martin Rada

Lektor a expert na ryby a mořske plody

Martin má více jak 15ti letou praxi v oblasti ryb a mořských plodů.
Pracoval jako expert přes ryby v několika restauracích v Praze a nyní i v Českých Budějovicích, kde má na starosti úsek ryb pro našeho partnera Makro.

Josef Maršálek

Lektor

Mistr Cukrář, který do podvědomí Čechů vstoupil hlavně díky soutězi Peče celá země. Po studiu na Vysoké škole hotelové v Praze ho osud zavál do Anglie. V luxusním obchodním domě Harrods začínal jako zástupce šéfcukráře a postupně se během sedmi let vypracoval až na tuto exekutivní pozici. Tu ale odmítl. Kromě týmu šestatřiceti cukrářů a pekařů měl na starosti vývoj nových produktů pro cukrárnu a pekárnu, obrovské jídelní haly a dvaatřicet restaurací, které byly všechny pod jednou střechou.

Jan Horký

Lektor

Kapitán české kuchařské reprezentace a současný šéfkuchař restaurace Goldie v Táboře, kde se připravuje na Global Chefs Challenge v Abu Dhabi, kam bylo vybráno pouze 20 kuchařů z celého světa.

S národním týmem získali na mistrovství světa v Singapuru zlatou medaili, což je historicky zatím největší úspěch českých kuchařů ve světě.

Jako jediný český kuchař absolvoval kurz s certifikací Autentické Francouzské kuchyně na prestižní gastronomické škole – Institutu Paula Bocuse v Lyonu.

Působil na americké ambasádě, kde vařil pro prezidenta Obamu i další prezidenty.

Viktor Staněk

Lektor

Viki získal své zkušenosti převázně v zahraničí. Posledních 15 let pracoval v Londýně, kde působil v oblasti hotelového průmslu i u špičkových cateringových společností poskytující bankety pro klienty z nejvyšších kruhů světové společnosti. A to například pro Sira Eltona Johna nebo tu nejpovolanějsí – britskou královnu. Kvalita podávaných pokrmů byla nanejvýš důlezitá a musela být vždy napřed před současnými gastronomickými trendy.

Martin Polačko

Lektor

Martina u nás na potkáte na kurzech mexické kuchyně a přes léto i mexických grilovaček. Za život prošel několika restauracemi a své zalíbení našel právě v mexické kuchyni. Aktuálně pracuje ve firmě, která vyrábí tortilly a distribuuje mexické suroviny. Nejraději vaří pro své přátele a rodinu.

Martin Košťál

Lektor

Rodák z jižních Čech se věnuje gastronomii téměř 18 let a začátkem roku se stal novou
posilou Českého národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky.

Své zkušenosti sbíral převážně ve vyhlášených restauracích v České republice, ale i
například v Rakousku nebo Itálii. V roce 2018 jste ho mohli potkat na Beko Fresh
Festivalu, kde se svým týmem získal titul nejlepší jihočeská restaurace roku.

Martin se také aktivně účastní kuchařských soutěží, na kterých se mu pravidelně daří
umisťovat na předních místech. V současné době se připravuje na další soutěž Kuchař
roku 2022/2023.

Umí uvařit jak poctivou českou kuchyni, ale i asijské speciality,
základem jsou pro něj poctivé suroviny.

Ramu, Ganga

Lektor

Ramu a Ganga jsou naši rodilí lektoři na indickou kuchyni. Pocházejí z Nepálu a v Českcýh Budějovicích je můžete potkat v restauracích Gateway of India na Piaristickém náměstí nebo v Chelčického ulici. Kurzy probíhají v českém jazyce, který současně zajišťuje vždy jeden z našich kuchařů.

Kryštof Vacek

Lektor

Kryštof je gastronomický nadšenec, kterého u nás můžete potkat na kurzech Indie nebo Vietnamu. Rád se označuje za gastroturistu. Vaření je pro něj velké hobby a za poznáváním nového jídla rád cestuje nemalé vzdálenosti.

Filip Ruprecht

Lektor

Filip je u nás ve škole už od doby, kdy byl student. V gastronomii ho baví moderní trendy. V současné době pracuje v restauraci Červený Jelen v Praze, na starosti má vše týkající se masa a grilu.

Petr Lambert

Šéfkuchař a odborník přes sushi a japonskou kuchyni

Od roku 2000 se profesionálně zabývá sushi a japonskou kuchyní. Pracoval v několika restauracích v Japonsku a japonských restauracích v Americe.

Jakub Kulhavý

Šéfkuchař a lektor

Jakub se vaření věnuje od vyučení už 15 let. Začínal v Praze, kde si prošel akcemi pro Pražský hrad, vedení města nebo nadnárodní společnosti. Po té, co se přestěhoval na jih Čech, vedl 7 let dvě restaurace v Českém Krumlově. V současné době se pohybuje na volné noze – kromě výpomoci v restauracích se zabývá přípravou cateringu, svateb i privátních akcí.
Baví ho česká prvorepubliková kuchyně a zakládá si na poctivém přístupu k vaření s kvalitními, ale i jednoduchými a obyčejnými surovinami.
V FFA ho můžete potkat na kurzech české kuchyně, street food, sezónních kurzech a na soukromých akcích.

Emanuele Ridi

Šéfkuchař a lektor

Emanuele Ridi je italský kuchař původem z ostrova Elba. V současnosti žije v Praze, kde vlastní restauraci MANÚ Risto & Lounge, jejíž specialitou jsou pokrmy podle italských a středomořských receptů. Už od malička ho učila jeho babička vařit. U nás se proslavil především svým pořadem „S Italem v kuchyni“ kde připravuje hlavní italské speciality.

Jan Punčochář

Šéfkuchař a lektor

Vyučil se v hotelu Ambassador a hned po škole pracoval v několika vyhlášených pražských restauracích. Své zkušenosti dále získal v zahraničí, vařil například v přední švýcarské restauraci Häberli’s Schützenhaus. Po návratu do Prahy se stal šéfkuchařem restaurace Le terroir, kde působil deset let. Po dlouholetém působení v restauraci Grand Cru ho nyní můžete potkat v jeho vlastní restauraci U Matěje, kde si zakládá na poctivé české kuchyni. Honzu můžete vídat i na televizních obrazovkách jako sympatického porotce v soutěží Masterchef Česko.

Tomáš Böhm

Šéfkuchař a lektor

Tomáš je členem týmu, který připravuje akce pro české ambasády po celé Evropě. Své kulinářské zkušenosti sbíral v kuchyních ve Francii, Rakousku, Německu, Maďarsku, ale třeba i v daleké Číně. Zúčastnil se mnohých gastronomických soutěží, ve kterých získal několik ocenění, mimo jiné zlato v soutěži Jihočeský kuchař 2010 nebo bronzovou medaili v soutěži Gastrohradec. Objevil se i na obrazovkách kulinářské Tv Paprika. Vaření má v genech, možná proto, že jeho prababička vařila ve Vídni pro Císařepána…
V současné době pracuje jako vrchní Umpa – Lumpa v čokoládovně na Svachovce.

Radka Vrzalová

Lektorka a odbornice na bezlepkovou kuchyni

Zdravotními dietami se zabývá 10 let, začala v roce 2006, kdy její starší dceři byla diagnostikována celiakie. Spolupracuje a lektoruje kurzy bezlepkového a jinak dietního vaření a pečení pro Sdružení jihočeských celiaků. Několik let externě spolupracuje s časopisem Apetit, pro který píše momentálně seriál o bezlepkovém a bezmléčném vaření. Tvoří recepty pro českou firmu Adveni, která má nejširší sortiment bezlepkových mouk a moučných směsí. Vede vlastní kurzy vaření bez lepku, mléka a vajec nejen ve Fine Food Academy, ale i v Praze a občas v Brně. Je autorkou Radčiny kuchařky bez lepku se spoustou rad a receptů i bez mléka i vajec u nakladatelství Grada, které se za rok prodalo téměř 5000 kusů a připravuje další díl. Nejen ve volném čase, ale i v pracovním životě se zabývá kvalitou potravin a potravinovým právem.

Krédo: Skvěle vařit a péct se dá i se zdravotní dietou a se mnou to pro Vás nebude žádný problém.

Jana Krobová

Rezervace

V FFA má na starosti rezervace kurzů, nabídky firemních a soukromých akcí a prodej dárkových poukazů.

     
Zpracováváme soubory cookies. Pomáhají nám ke správnému fungování webové aplikace, k poskytování funkcí sociálních sítí,
personalizaci obsahu a inzerce a k analýzám jeho návštěvnosti. Používáním webu souhlasíte s jejich užitím.