Zakladatel školy vaření Fine Food Academy a milovník dobrého jídla. Můžete ho potkat na kurzech steaků, thajské kuchyně nebo na kurzech grilování.
Zabývá se poradenskou a konzultační činností v gastronomii, zajišťuje cateringy a firemní akce, cooking show a můžete ho vidět i v Jihočeské televizi, kde má vlastní pořad vaření.
Jeho nejnovějším projektem je Kantýna by Honza Krob, kde poskytuje moderní firemní stravování, ale na oběd si tam může zaskočit kdokoliv z vás.
Posledních 20 let pracoval jako kreativní šéfkuchař pro pražské restaurace La Veranda a The Bistro, průhonickou restauraci Babiččina zahrada, 5 kyjevských restaurací Fajna Familia a La Veranda.
Rok a půl pracoval jako kreativní šéfkuchař pro firmu Aramark, která je poskytovatelem firemního stravování.
Dlouholetý člen seniorského národního kuchařského týmu AKC ČR a nyní je kapitánem InterGast Culinary Teamu. Zúčastnil se před 70 kuchařských soutěží po celém světě.
V soukromí je velký milovník cestování, fotografování, sběratel kuchařských knih a jídelních lístků.
Každoročně odjíždí na pracovní stáže do zahraničí, aby si rozšířil vědomosti a měl možnost se podívat do kuchyně špičkovým světovým šéfkuchařům.
Podílel se jako autor na knihách Bio menu, Sexy moderní česká kuchyně a spolupracuje na knihách s Romanem Vaňkem.
Lucie alias #DORTJAKVINO, je na plný úvazek cukrářka a lektorka sladkých kurzů. Vystudovala vysokou školu na Mendelově univerzitě, ale práce v gastronomii ji nakonec ohromila natolik, že si otevřela vlastní cukrářskou výrobnu nedaleko Brna. Její hlavní zálibou jsou dorty a dezerty. O pečení mluví jako o své lásce a s velkou radostí předává své zkušenosti na kurzech. Lucie byla finalistka pekařské show Peče celá země 2022. Získala mnoho zkušeností a ráda vám na kurzu předá mnoho vychytávek a rad. Lucie se považuje za velmi temperamentní a kuchyně je pro ni prostorem, kde může vybít energii a realizovat své představy. Ke svým kurzistům vždy přistupuje individuálně a snaží se každému předat co nejvíce informací.
20 let byl kapitánem české kuchařské reprezentace.
S národním týmem získali na mistrovství světa v Singapuru zlatou medaili, což je historicky zatím největší úspěch českých kuchařů ve světě.
Jako jediný český kuchař absolvoval kurz s certifikací Autentické Francouzské kuchyně na prestižní gastronomické škole – Institutu Paula Bocuse v Lyonu.
Působil na americké ambasádě, kde vařil pro prezidenta Obamu i další prezidenty.
Rodák z jižních Čech se věnuje gastronomii téměř 18 let .
Své zkušenosti sbíral převážně ve vyhlášených restauracích v České republice, ale i
například v Rakousku nebo Itálii. V roce 2018 jste ho mohli potkat na Beko Fresh
Festivalu, kde se svým týmem získal titul nejlepší jihočeská restaurace roku.
Martin se také aktivně účastní kuchařských soutěží, na kterých se mu pravidelně daří
umisťovat na předních místech.
Umí uvařit jak poctivou českou kuchyni, italskou kuchyni, ale i asijské speciality. Základem jsou pro něj poctivé suroviny.
Od roku 2000 se profesionálně zabývá sushi a japonskou kuchyní. Pracoval v několika restauracích v Japonsku a japonských restauracích v Americe.
Martina u nás na potkáte na kurzech mexické kuchyně a přes léto i mexických grilovaček. Za život prošel několika restauracemi a své zalíbení našel právě v mexické kuchyni. Aktuálně pracuje ve firmě, která vyrábí tortilly a distribuuje mexické suroviny. Nejraději vaří pro své přátele a rodinu.
Vyučil se v hotelu Ambassador a hned po škole pracoval v několika vyhlášených pražských restauracích. Své zkušenosti dále získal v zahraničí, vařil například v přední švýcarské restauraci Häberli’s Schützenhaus. Po návratu do Prahy se stal šéfkuchařem restaurace Le terroir, kde působil deset let. Po dlouholetém působení v restauraci Grand Cru ho nyní můžete potkat v jeho vlastní restauraci U Matěje, kde si zakládá na poctivé české kuchyni. Honzu můžete vídat i na televizních obrazovkách jako sympatického porotce v soutěží Masterchef Česko.
Martin má více jak 15ti letou praxi v oblasti ryb a mořských plodů.
Pracoval jako expert přes ryby v několika restauracích v Praze a nyní i v Českých Budějovicích, kde má na starosti úsek ryb pro našeho partnera Makro.
Kryštof je gastronomický nadšenec, kterého u nás můžete potkat na kurzech Indie nebo Vietnamu. Rád se označuje za gastroturistu. Vaření je pro něj velké hobby a za poznáváním nového jídla rád cestuje nemalé vzdálenosti.
Zdravotními dietami se zabývá 10 let, začala v roce 2006, kdy její starší dceři byla diagnostikována celiakie. Spolupracuje a lektoruje kurzy bezlepkového a jinak dietního vaření a pečení pro Sdružení jihočeských celiaků. Několik let externě spolupracuje s časopisem Apetit, pro který píše momentálně seriál o bezlepkovém a bezmléčném vaření. Tvoří recepty pro českou firmu Adveni, která má nejširší sortiment bezlepkových mouk a moučných směsí. Vede vlastní kurzy vaření bez lepku, mléka a vajec nejen ve Fine Food Academy, ale i v Praze a občas v Brně. Je autorkou Radčiny kuchařky bez lepku se spoustou rad a receptů i bez mléka i vajec u nakladatelství Grada, které se za rok prodalo téměř 5000 kusů a připravuje další díl. Nejen ve volném čase, ale i v pracovním životě se zabývá kvalitou potravin a potravinovým právem.
Krédo: Skvěle vařit a péct se dá i se zdravotní dietou a se mnou to pro Vás nebude žádný problém.
Ramu a Ganga jsou naši rodilí lektoři na indickou kuchyni. Pocházejí z Nepálu a v Českcýh Budějovicích je můžete potkat v restauracích Gateway of India na Piaristickém náměstí nebo v Chelčického ulici. Kurzy probíhají v českém jazyce, který současně zajišťuje vždy jeden z našich kuchařů.
V FFA má na starosti rezervace kurzů, nabídky firemních a soukromých akcí a prodej dárkových poukazů.