- akce již proběhla.
4-chodové menu s vinným párováním
9.8.2018 @ 19:00 - 23:00 CEST
1599KčLektor:
Elsie Pells
Ve spoluráci s jednou z nejvýznamnějších světových vinařek jsme si pro vás připravili 4-chodové menu s vinným párováním ´´aneb´´ jak reagují dvě různá vína na jeden chod. Na každý z chodů napárujeme dva druhy vína – jedno které bude s daným chodem ladit a jedno které bude protikladné. Např. k nějakému smetanovému dezertu dáme jednu sklenici polosladkého vína a jednu sklenici prosecca a budeme zkoušet jak se chutě mění.
Menu:
Červená řepa, zauzený kozí sýr
– Veltlínské zelené (Volařík, ČR), Sauvignon blanc (Phant, JAR)
Risotto s liškami
– Chardonnay (Chablis, FR), Chardonnay (Glen Carlou, JAR)
Kachní prso s čekankou
– Ryzlink Alte Reben (Familie Rauen, DE), Syrah Piernef (La Motte, JAR)
Čokoládový mousse s ovocem
– Sekt (Bettina Lobkowicz, ČR), Pinotage (Phant, JAR)