Náš tým

Honza Krob

Lektor

Milovník dobrého jídla, který se po absolvování několika kurzů v ČR i zahraničí rozhodl otevřít v rodných Českých Budějovicích školu vaření, která je odlišná od současného konceptu škol vaření v Čechách. Vzhledem k tomu, že Honza vedl několik desítek kurzů jako lektor v rámci jiných projektů, budete s ním v dobrých rukou. Honza se v FFA stará o zábavu a pokusí se i o to, předat Vám co nejvíce rad a zkušeností z oblasti gastronomie.

Petr Scheinpflug

Šéfkuchař a lektor

Šéfkuchař a spolumajitel restaurace Metropol v Českých Budějovicích. Petr reprezentoval Českou kuchyni v Číně, kde vařil pro guvernéry a ambasádu . Dále reprezentoval sám sebe na Primerba Cup. Ze 100 kuchařů se dostal mezi 20 nejlepších kuchařů Čech i Slovenska. Petr je držitelem spousty ocenění a absolventem mnoho stáží a kurzů. Ve vlastní restauraci dává přednost moderní české kuchyni a kvalitním surovinám. V FFA Petra najdete jako šéfkuchaře kurzů – STEAKY, ČESKÁ KUCHYNĚ.

Martin Rada

Lektor a expert na ryby a mořske plody

Martin má více jak 15ti letou praxi v oblasti ryb a mořských plodů.
Pracoval jako expert přes ryby v několika restauracích v Praze a nyní i v Českých Budějovicích, kde má na starosti úsek ryb pro našeho partnera Makro.

Petr Lambert

Šéfkuchař a odborník přes sushi a japonskou kuchyni

Od roku 2000 se profesionálně zabývá sushi a japonskou kuchyní. Pracoval v několika restauracích v Japonsku a japonských restauracích v Americe.

Adam Hoďánek

Šéfkuchař a lektor

Kuchař a milovník cestování, který se po třech letech vrátil ze Švédska, kde vařil v multikulturním týmu v jedné z nejlepších restaurací na světě. V Indii se učil od největších mistrů a v Japonsku bych zasvěcen do tajů tamní kuchyně tak hluboce, že nikdy nechtěl odjet. V jeho kurzech ve Fine Food Academy se zaměřuje na moderní zahraniční kuchyni a fine dining.

Václav Šindelář

Lektor

Tomáš Böhm

Šéfkuchař a lektor

Kuchař v restauraci Hospůdka U Divadla. Je členem týmu, který připravuje akce pro české ambasády po celé Evropě. Své kulinářské zkušenosti sbíral v kuchyních ve Francii, Rakousku, Německu, Maďarsku, ale třeba i v daleké Číně. Zúčastnil se mnohých gastronomických soutěží, ve kterých získal několik ocenění, mimo jiné zlato v soutěži Jihočeský kuchař 2010 nebo bronzovou medaili v soutěži Gastrohradec. Objevil se i na obrazovkách kulinářské Tv Paprika. Vaření má v genech, možná proto, že jeho prababička vařila ve Vídni pro Císařepána…

Jiří Lhota

Šéfkuchař a lektor

Jirka poprvé vyjel vařit do Anglie v 16ti letech a od té doby vaří. Pár let u toho i studoval střední a vyšší odbornou školu. Zahraniční zkušenosti získal jako sous-chef v rodinném hotelu ve Skotsku a krátce i v anglickém hotelu, který byl součástí michelinského průvodce. Ve Velké Británii se učil vařit místní kuchyni, čerstvé ryby a stihnul proniknout do tajů jedinečné skotské whisky. Vařil pro české velvyslanectví v běloruském Minsku. V současné době se Jirka kuchařině věnuje v Hospůdce U Divadla. Ve FFA se specializuje na kurzy asijské a britské kuchyně.

Thuy Pham Ngoc

Lektorka a odbornice na vietnamskou kuchyni

Thuy je naší lektorkou na vietnamskou kuchyni. Pochází z městečka Thai Binh a vařit se učila od své maminky, která měla v Hanoi vlastní bistro. U nás žije již 22 let a vaření je jejím velkým koníčkem.

Míša Fürstová

Specialistka na dezerty

Míša je spoluzakladatelkou Food Festivalu Krumlovský piknik, kde každoročně ukazuje návštěvníkům krásy francouzské cukrařiny. S oblibou navštěvuje Francii, kde sbírá inspiraci a nové trendy, které se nebojí propsat i do vlastní tvorby. její dezerty můžete ochutnat v nejedné Budějovické restauraci.

Petr Šmídek

Šéfkuchař a Lektor

Radka Vrzalová

Lektorka a odbornice na bezlepkovou kuchyni

Zdravotními dietami se zabývá 10 let, začala v roce 2006, kdy její starší dceři byla diagnostikována celiakie. Spolupracuje a lektoruje kurzy bezlepkového a jinak dietního vaření a pečení pro Sdružení jihočeských celiaků. Několik let externě spolupracuje s časopisem Apetit, pro který píše momentálně seriál o bezlepkovém a bezmléčném vaření. Tvoří recepty pro českou firmu Adveni, která má nejširší sortiment bezlepkových mouk a moučných směsí. Vede vlastní kurzy vaření bez lepku, mléka a vajec nejen ve Fine Food Academy, ale i v Praze a občas v Brně. Je autorkou Radčiny kuchařky bez lepku se spoustou rad a receptů i bez mléka i vajec u nakladatelství Grada, které se za rok prodalo téměř 5000 kusů a připravuje další díl. Nejen ve volném čase, ale i v pracovním životě se zabývá kvalitou potravin a potravinovým právem.

Krédo: Skvěle vařit a péct se dá i se zdravotní dietou a se mnou to pro Vás nebude žádný problém.

Jiří Papež

Šéfkuchař a lektor

Jirka byl u zrodu několika restaurací v našem regionu. Následovala stáž ve Španělsku, kde se naučil místní kuchyni autentickou a originální. V současné době Jirka pracuje jako kuchař v italské restauraci Plzeňka U Zelené ratolesti.

Petr Šíma

Šéfkuchař a lektor

Majitel a šéfkuchař cateringové společnosti Catering bez hranic, člen Asociace hotelů a restaurací. Petr dlouhou dobu působí i jako certifikovaný kontrolor známého projektu CzechSpecials. Mimo toho, že je předsedou místní pobočky asociace kuchařů a cukrářů ČR, spolupracuje i s agenturou Czech Tourism, Jihočeskou centrálou cestovního ruchu a Jihočeským krajským úřadem. Petr českou gastronomii reprezentoval na místech jako je Čína, Kyjev, Atény, Vídeň, Budapešť, Paříž a mnoha dalších. Vydal brožuru na podporu projektu „České Budějovice – gastronomicky zajímavé“, která mapuje gastronomické provozy v Českých Budějovicích a v okolí pro zahraniční turisty.

Jana Krobová

Rezervace

V FFA má na starosti rezervace kurzů, nabídky firemních a soukromých akcí a prodej dárkových poukazů.

Filip Ruprecht

Filip je na kurzech k ruce kuchařům, ale pomůže se vším i vám. Je studentem 3. ročníku oboru kuchař-číšník na střední škole cestovního ruchu v Českých Budějovicích.

Kryštof Vacek

Kryštof je gastronomický nadšenec, který vám na kurzech bude k ruce, stejně tak jako kuchařům. Rád se označuje za gastroturistu. Vaření je pro něj velké hobby a za poznáváním nového jídla rád cestuje nemalé vzdálenosti i přes to, že je stále studentem.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace