Náš tým

Honza Krob

Lektor

Milovník dobrého jídla, který se po absolvování několika kurzů v ČR i zahraničí rozhodl otevřít v rodných Českých Budějovicích školu vaření, která je odlišná od současného konceptu škol vaření v Čechách. Vzhledem k tomu, že Honza vedl několik desítek kurzů jako lektor v rámci jiných projektů, budete s ním v dobrých rukou. Honza se v FFA stará o zábavu a pokusí se i o to, předat Vám co nejvíce rad a zkušeností z oblasti gastronomie.

Petr Scheinpflug

Šéfkuchař a lektor

Šéfkuchař a spolumajitel restaurace Metropol v Českých Budějovicích. Petr reprezentoval Českou kuchyni v Číně, kde vařil pro guvernéry a ambasádu . Dále reprezentoval sám sebe na Primerba Cup. Ze 100 kuchařů se dostal mezi 20 nejlepších kuchařů Čech i Slovenska. Petr je držitelem spousty ocenění a absolventem mnoho stáží a kurzů. Ve vlastní restauraci dává přednost moderní české kuchyni a kvalitním surovinám. V FFA Petra najdete jako šéfkuchaře kurzů – STEAKY, ČESKÁ KUCHYNĚ.

Marek Schober

Šéfkuchař a lektor

Milovník dobrého jídla a gastronomie se zkušenostma z Francie a Rakouska, kde pracuje jako chef de partie ve 4 hvězdičkovém superior hotelu. V Čechách působil v restauracích Vin de Café České Budějovice, Hotel Nautilus Tábor,
Alcron Praha nebo Chagals Praha. Je členem Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Má bohaté zkušenosti se soutěžemi v gastronomii, kde několikrat vyhrál – Jihočeský kapr, Gastro Kroměříž. Rád se inspiruje přírodou a zapojuje jí do vaření. Má novátorský přístup používání surovin a práce s nimi. Jeho motto zní: Když to vypadá dobře, snězte to!!!

Martin Rada

Lektor a expert na ryby a mořske plody

Martin má více jak 15ti letou praxi v oblasti ryb a mořských plodů.
Pracoval jako expert přes ryby v několika restauracích v Praze a nyní i v Českých Budějovicích, kde má na starosti úsek ryb pro našeho partnera Makro.

Petr Lambert

Šéfkuchař a odborník přes sushi a japonskou kuchyni

Od roku 2000 se profesionálně zabývá sushi a japonskou kuchyní. Pracoval v několika restauracích v Japonsku a japonských restauracích v Americe.

Adam Hoďánek

Šéfkuchař a lektor

Kuchař a milovník cestování, který se po třech letech vrátil ze Švédska, kde vařil v multikulturním týmu v jedné z nejlepších restaurací na světě. V Indii se učil od největších mistrů a v Japonsku bych zasvěcen do tajů tamní kuchyně tak hluboce, že nikdy nechtěl odjet. V jeho kurzech ve Fine Food Academy se zaměřuje na moderní zahraniční kuchyni a fine dining.

Petr Šíma

Šéfkuchař a lektor

Majitel a šéfkuchař cateringové společnosti Catering bez hranic, člen Asociace hotelů a restaurací. Petr dlouhou dobu působí i jako certifikovaný kontrolor známého projektu CzechSpecials. Mimo toho, že je předsedou místní pobočky asociace kuchařů a cukrářů ČR, spolupracuje i s agenturou Czech Tourism, Jihočeskou centrálou cestovního ruchu a Jihočeským krajským úřadem. Petr českou gastronomii reprezentoval na místech jako je Čína, Kyjev, Atény, Vídeň, Budapešť, Paříž a mnoha dalších. Vydal brožuru na podporu projektu „České Budějovice – gastronomicky zajímavé“, která mapuje gastronomické provozy v Českých Budějovicích a v okolí pro zahraniční turisty.

Míša Fürstová

Specialistka na dezerty

Míša je spoluzakladatelkou Food Festivalu Krumlovský piknik, kde každoročně ukazuje návštěvníkům krásy francouzské cukrařiny. S oblibou navštěvuje Francii, kde sbírá inspiraci a nové trendy, které se nebojí propsat i do vlastní tvorby. její dezerty můžete ochutnat v nejedné Budějovické restauraci.

Tomáš Böhm

Šéfkuchař a lektor

Kuchař v restauraci Hospůdka U Divadla. Je členem týmu, který připravuje akce pro české ambasády po celé Evropě. Své kulinářské zkušenosti sbíral v kuchyních ve Francii, Rakousku, Německu, Maďarsku, ale třeba i v daleké Číně. Zúčastnil se mnohých gastronomických soutěží, ve kterých získal několik ocenění, mimo jiné zlato v soutěži Jihočeský kuchař 2010 nebo bronzovou medaili v soutěži Gastrohradec. Objevil se i na obrazovkách kulinářské Tv Paprika. Vaření má v genech, možná proto, že jeho prababička vařila ve Vídni pro Císařepána…

Jiří Papež

Šéfkuchař a lektor

Jirka byl u zrodu několika restaurací v našem regionu. Následovala stáž ve Španělsku, kde se naučil místní kuchyni autentickou a originální. V současné době Jirka pracuje jako kuchař v italské restauraci Plzeňka U Zelené ratolesti.

Radka Vrzalová

Lektorka, odborník na bezlepkovou kuchyni

Zdravotními dietami se zabývá 10 let, začala v roce 2006, kdy její starší dceři byla diagnostikována celiakie. Spolupracuje a lektoruje kurzy bezlepkového a jinak dietního vaření a pečení pro Sdružení jihočeských celiaků. Několik let externě spolupracuje s časopisem Apetit, pro který píše momentálně seriál o bezlepkovém a bezmléčném vaření. Tvoří recepty pro českou firmu Adveni, která má nejširší sortiment bezlepkových mouk a moučných směsí. Vede vlastní kurzy vaření bez lepku, mléka a vajec nejen ve Fine Food Academy, ale i v Praze a občas v Brně. Je autorkou Radčiny kuchařky bez lepku se spoustou rad a receptů i bez mléka i vajec u nakladatelství Grada, které se za rok prodalo téměř 5000 kusů a připravuje další díl. Nejen ve volném čase, ale i v pracovním životě se zabývá kvalitou potravin a potravinovým právem.

Krédo: Skvěle vařit a péct se dá i se zdravotní dietou a se mnou to pro Vás nebude žádný problém.

Jana Krobová

Rezervace

V FFA má na starosti rezervace kurzů, nabídky firemních a soukromých akcí a prodej dárkových poukazů.

Andrea Nagyová (Babeta)

Pravá ruka FFA

Andrejku můžete potkat na kurzech, kde se stará o to, abyste měli vše, co potřebujete.

Filip Ruprecht

Filip je na kurzech k ruce kuchařům, ale pomůže se vším i vám. Je studentem 3. ročníku oboru kuchař-číšník na střední škole cestovního ruchu v Českých Budějovicích.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace