Spaghetti Carbonara

Se smetanou nebo bez?
14
Čvc

Spaghetti Carbonara – recept

Dnes se podíváme na italskou klasiku všech klasik, spaghetti carbonara. Je to jedno z mých nejoblíbenějších italských jídel. Skládá se ze 4 surovin, takže si dejte práci a použijte ty nejlepší suroviny jaké si můžete a chcete dovolit.

  • 250g čerstvých špaget – já mám nejraději čerstvé. Jsou vařené za 2 minuty a chutnají lépe 🙂
  • 2 žloutky
  • 50g parmezánu – ideálně Parmagiano Regiano nebo Grana padano
  • 150g pancetty – nezaměňovat za anglickou, nevaříme šunkofleky 🙂
  • Olivový olej – jen kapku, slouží jen na rozjetí pancetty, ta už se pak postará o zbytek
  • Sůl, pepř
  1. Do hrnce si dáme vařit vodu na těstoviny a pořádně jí osolíme. Nebojte se, Italové říkají, že voda na pastu má být slaná jako moře. Osobně myslím, že myslí spíše Středozemní než Mrtvé.
  2. Pancettu nakrájíme na nudličky a orestujeme jí na kapce olivového oleje.
  3. V misce si smícháme dva žloutky, sůl, pepř a přidáme parmezán. Tohle je chvíle, kdy někteří přilejou i pár lžic smetany. Já osobně mám raději přidat následně do pánve pár lžic vody z těstovin. Udělají nám krásnou krémovost.
  4. Nakonec vše dobře smícháme, nandáme na talíř, ozdobíme parmošem a bazalkou a podáváme.
Dobrou chuť 🙂
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace